50 de ani de tradiție!

Rețete

Tocăniță de post cu ceapă, ardei și roșii

Ingrediente:

  1. 800-900 g ardei gras
  2. 350 g ceapă albă
  3. 30 ml ulei
  4. 1 kg roșii sau 1 cutie de 400 g roșii
  5. 2 linguri bulion ALTCEVA sau LFB
  6. 1 linguriță boia dulce
  7. 1/4 linguriță piper
  8. 1 linguriță delikat
  9. 1 vârf cuțit cimbru
  10. 2 căni cu apă
  11. câteva fire de pătrunjel verde

Instrucțiuni de gătit:


Pregătim ingredientele
Tăiem ceapa și ardeii fideluță.
Punem uleiul într-o cratiță.
Adăugăm ceapa și o călim până se îngălbenește, amestecând din când în când în ea. Este gata cam în 10 minute.

Peste ceapa călită adăugăm ardeiul și la fel îl lăsăm să se călească vreo 8 minute. De asemenea amestecăm să nu se prindă.

Peste ceapa călită adăugăm ardeiul și la fel îl lăsăm să se călească vreo 8 minute. De asemenea amestecăm să nu se prindă.
După 5 minute adăugăm bulionul ALTCEVA sau LFB, boiaua, piperul, cimbrul, și apa.
Lăsăm să fiarbă până când legumele sunt bine fierte, apa scade și se formează un sos. Potrivim de sare și piper, apoi oprim focul. Pe deasupra presărăm pătrunjel verde tocat.

Este perfect langa o mămăligă fierbinte și cu un ardei iute.

Pentru o experienta cat mai buna de navigare, acest site foloseste cookie-uri. Mai multe detalii puteti gasi aici.