50 de ani de tradiție!

Rețete

Mâncare de fasole roșie la ceaun-de post

Ingrediente

  1. 700 gr fasole roșie(albă)
  2. 1 buc ceapă
  3. 1 buc morcov
  4. 1 buc ardei gras
  5. 1/2 buc țelină rădăcina
  6. 1 linguriță cimbru
  7. 1 buc foaie dafin
  8. 2 lg bulion ALTCEVA sau LFB
  9. după gust sare, piper
  10. după gust pătrunjel sau mărar
  11. 100-150 ml ulei
  12. 500 ml apa


Se lasă de seara fasolea la înmuiat după care o punem la fiert până ce aceasta fierbe pe jumătate.
Punem în ceaun la încălzit uleiul adăugăm ceapa tăiată, punem și 50 ml apa (pentru a nu se arde, doar să se imoaie)adăugăm și celalalte legume tăiate cubulețe, bulionul și lăsăm 5 min la foc mic.

Adăugăm cimbrul, foaia de dafin și fasolele și mai lăsăm pe foc 15 min, punem deasupra ceaunului un capac.

După trecerea celor 15 min adăugăm apa(cantitatea depinde de cât de fierte sunt fasolele, mai tare sau mai puțin sau dacă va place mai cu multă zeama sau mai scăzută) și lăsăm la fiert până fasolea și legumele sunt fierte.
Potrivim de sare și piper.
Adăugăm mărar sau pătrunjel, ce doriți.

Pentru o experienta cat mai buna de navigare, acest site foloseste cookie-uri. Mai multe detalii puteti gasi aici.